GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-11-2022 18:56

Bingöl Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi arasında iş birliği

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nde yer alan ünitelerin/laboratuvarların ve diğer alt yapının benzer şekilde Bingöl Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nde kurulması için ortak çalışmalar yapmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Bingöl Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi arasında iş birliği

Hacettepe Üniversitesi ile Bingöl Üniversitesi arasında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesinde yer alan ünitelerin/laboratuvarların ve diğer alt yapının benzer şekilde Bingöl Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesinde kurulmasını amaçlayan iş birliği protokolü, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında iki üniversite, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin geliştirilmesi için birçok alanda iş birliği yapacak

İki üniversite arasında imzalanan protokolle birlikte; Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’ndeki öğretim üyelerinin Bingöl Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nde örgün öğretimde ve/veya uzaktan öğretimde ders vermelerine yönelik plan ve programlar yapmak yer alıyor.

Protokol, ayrıca; Hacettepe Üniversitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin fiziksel koşulları içerisinde yer alan ünitelerde, imkânlar ölçüsünde dönem yaz stajları, dönem klinik çalışma kapsamında Bingöl Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi öğrencilerine staj olanakları sağlıyor.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, imzalanan protokolden memnun kaldıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Ülkemizin köklü üniversitelerinden Hacettepe Üniversitesi ile yaptığımız protokolle, Bingöl Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin alt yapısını daha güçlü hale getirdik. İleriki dönemlerde öğrencilerimiz Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin imkânlarından yararlanabilecek ve fakülte hocalarından örgün ve uzaktan eğitimle ders alabilecekler. Bizlere bu konuda desteklerini esirgemeyen Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran hocamıza Bingöl Üniversitesi adına teşekkür ediyorum."

AdminAdmin