EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-10-2021 20:14   Güncelleme : 18-10-2021 20:54

Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi temeli atıldı

Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Arı Kompleksi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ek binasının temeli, düzenlenen törenle gerçekleştirildi

Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi temeli atıldı

Bingöl Üniveristesi Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Arı Kompleksi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ek binasının temeli atıldı.

Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde yaptırılacak 3 yeni binanın temel atma törenine TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci, Genel Sekreter Öğr. Gör. Mesud Öğmen, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

23acde0c7c5bec0cd022.jpg">

"Bingöl Üniversitesi ile iftihar ediyoruz"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Bingöl Üniversitesi’nin olağanüstü bir büyüme hızı ile geliştiğini söyledi.

Bingöl Üniversitesi'nin pek çok üniversiteye örnek olduğunu savunan Yılmaz, "Bingöl Üniversitesi ile iftihar ediyoruz. Bingöl Üniversitesi Bingöl’ün gelişiminde kalkınmasında ve her bakımdan ileriye gitmesinde öncü rol oynayan bir kurumumuzdur." dedi.

Yılmaz, üniversiteyi sadece eğitim kurumu olarak görmediklerini vurgulayarak, üniversitenin aynı zamanda araştırma ve kalkınma kurumu olarak gördüklerini kaydetti.

"(Üniversiteyi)Özellikle yerel kalkınmanın, bölgesel kalkınmanın öncü kurumlarından biri olarak görüyoruz." diyen Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir taraftan bilgi birikimiyle, nitelikli kadrolarıyla, gerek yetiştirdiği insanlarla gerekse iş birliği yaptığı kesimlerle kalkınmanın öncüsüdür üniversite.Üniversitenin gelişiminde rol oynayan başta Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak hocamıza, akademisyenlerimize, idari çalışanlarımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle Bingöl Üniversitesi büyümenin ötesinde kalite göstergeleriyle de göz dolduran bir üniversitedir.  İnanınca başarıyorsunuz. Buralarda üniversite olmaz diyenlere en güzel cevap geldiğimiz bu noktadır. Gelsinler görsünler."

"Bingöllü hemşerilerimiz il dışına çıkmadan tedavilerini olabilecekler"

Vali Ekinci de Bingöl Üniversitesi’nin kurulduğu ilk günden bugüne değişmekte ve gelişmekte olan bir üniversite olduğunu belirttti.

Bingöl Üniversitesi'nin başarılı öğrencileri ve ciddi akademik kadrosuyla Bingöl’de önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Üniversitenin gelişiminde emeği olan başta TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz’a, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak’a ve değerli akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yapıldığında ilimize büyük bir değer katacaktır. Sağlık alanında Bingöllü hemşerilerimizin il dışına çıkmadan tedavilerini olabilecekleri bir tesise kavuşmuş olacağız." diye konuştu.

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ise "Bingöl Üniversitesi’nin gelmiş olduğu bu seviye bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Bugün 16 bine yakın öğrenci ve Bin 300’e yakın çalışanıyla, eski dediğimiz üniversitelerin seviyesine gelmiş durumda. Bizlere üniversitenin gelişimi konusunda ne düşerse her zaman elimizi taşın altına koymaya hazırız." dedi.

Rektör Prof. Dr. Çapak, Bingöl şehrine hizmet edecek binaların temellerini attıklarını hatılatarak, bugünün kendileri açısında çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Arı Kompleksi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası temel atma törenini gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Çapak, şu ifadeleri kullandı:

"Üç binamız da ilimizi için, üniversitemiz için çok önemli çalışmalardır. Daha önce temelini attığımız ve şu an da faaliyette olana Hayvan Hastanesi, İslami İlimler Fakültesi binası ve yeni nizamiye girişimiz için ilerleyen dönemlerde açılışlarını yapacağız. Hayvan hastanesi ilimiz ve bölgemize hizmet açısından çok önemli, ruhsatı alındı ve hayvanların tedavi ile bakım süreçleri başladı. İlimizde açılan SÜTAŞ ile birlikte bölgeye hitap ettiği için bölge hastanesi oldu diyebiliriz."

Çapak, Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin sadece Bingöl’e değil, bölgeye de hizmet edeceğini belirterek, binanın özlleikleri hakkında bilgi verdi.

Rektör Çapak, şunları kaydetti:

"Hastanede 2 blok, 102 tedavi ünitesi bulunmakta ve her türlü diş tedavisi yapılmış olacak. Dolayısıyla hemşerilerimiz diş tedavisi için il dışına gitmemiş olacaklar. İnşallah hastanemizi iki yıl içerisinde tamamlamış olacağız.  Bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Dr. Cevdet Yılmaz’a, valimize, milletvekilimize, belediye başkanımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

"Çok önemli bir ana şahitlik ediyoruz"

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan "Çok önemli tesislerimizin açılışına şahitlik yapıyoruz. Üniversitemiz her geçen gün akademik ve fiziki olarak büyümeye devam ediyor ve bu da bizi mutlu ediyor. Temeli atılacak olan Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Arı Kompleksi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binasının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplu olarak 3 binanın temeli atıldı.

AdminAdmin