EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-09-2023 14:29

Bingöl Üniversitesi arı ve arı ürünleri alanında ilk doktora

Havza Bazlı Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı kapsamında Arı ve Arı Ürünleri Tematik Alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi bünyesinde Türkiye’de ilk defa açılan Arı ve Arı Ürünleri Anabilim Dalı Lisansüstü programı ilk doktora mezununu verdi. Programı başarıyla tamamlayan Mehmet İlkaya'ya doktorluk unvanı verildi.

Bingöl Üniversitesi arı ve arı ürünleri alanında ilk doktora

Akademik başarılarıyla bölge üniversiteleri arasından kendinden söz ettiren Bingöl Üniversitesi akademik başarısına bir halka daha ekledi. Üniveritenin Fen Bilimleri Enstitüsünde bünyesinde Türkiye’de ilk kurulan Arı ve Arı Ürünleri Anabilim Dalı programı ilk doktora mezununu verdi.

Arı ve Arı Ürünleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Polat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

‘‘Türkiye’de açılan ilk Arı ve Arı Ürünleri Anabilim Dalı programının mezun vermesi gurur verici bir durumdur. Öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan İnci’nin danışmanlığında yürütülen “Bingöl İlinin Farklı Bölgelerinden Elde Edilen Apilarnil’in Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenerek Bazı Kanser Hücre Hatları Üzerinde Etkisinin Araştırılması” isimli tezi Mehmet İlkaya tarafından jüri üyeleri karşısında başarılı bir şekilde sunulmuştur.  Dr. Mehmet İlkaya’ya bundan sonraki akademik hayatında başarılar dilerim.’’ 

AdminAdmin