KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 18-10-2021 11:10   Güncelleme : 18-10-2021 12:19

Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali, 18 Ekim Pazartesi yayımlanacak film programı açıklandı

Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

Baran Mayda'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafında bu yıl üçünsüsü düzenlenen festival, bugün finalist filmlerin gösterimi ve çeşitli söyleşilerle başlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla hayat bulan Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali'ne ayrıca  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı destek veriyor.

Bingöl Üniversitesinin ev sahipliğindestart alan festivalde bugün 6 kısa film gösterilecek. Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Konferans Salonu'nda saat 11.00'de Nurbanu Atalay'ın yönettiği "Paylaşılan Yalnızlık" filmi perdeye yansıyacak. Daha sonra Momamad Rıza Dehestani'nin "Işık Beklerken", Sefa Köz'ün "Sarı Çiçek", Öykü Orhan'ın "Paydos", Ege Karakurt'un "Düdük" ve Halil İbrahim Kaplan'nın "Mutluluk Bakanlığı" filmleri gösterilecek.

Festivalin atölye çalışmaları kapsamında sanatçı Sefa Zengin ve Hazım Körmükçü saat 15.00'te Bingöl Üniversitesi'nde söyleşi yapacak.

Akşam saatlerinde ise sunuculuğunu Ferhat Yılmaz'ın yapacağı, festivalin açılış programı yapılacak.

AdminAdmin