GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-09-2023 20:29   Güncelleme : 02-09-2023 20:36

Bingöl semalarında görülen parlak ışık heyecanlandırdı

Bingöl’e göktaşı mı düştü! Bu akşam saat 20.00 sularında Bingöl semalarında beliren parlak ışık heyecan yarattı. Havaların sıcak olmasından dolayı dışarıda oturan vatandaşlar tarafın görülen parlak ışığın göktaşı olduğu tahmin ediliyor. Geçmişte Sarıçiçek köyünde ilk göktaşını bulan Nezir Ergün, görülen ışığın kesinlikle göktaşı olduğunu ama nereye düştüğünü bilmediğini söyledi.

Bingöl semalarında görülen parlak ışık heyecanlandırdı

Bingöl semalarında görülen parlak ışık heyecanlandırdı

Bingöl’de bu akşam saat 20.00 sularında gök yüzünde parlak bir ışık belirdi. Geceyi aydınlatan parlak ışık, havaların sıcak olması nedeniyle dışarıda oturan vatandaşlar tarafından çıplak gözle görüldü. Heyecan yaratan parlak ışığın göktaşı olduğu tahmin ediliyor. Işığın Elazığ, Erzurum, Malatya ve Diyarbakır’da da görüldüğü öğrenildi. 

Daha önceki yollarda Bingöl’e göktaşı düştüğünü hatırlatan Sarıçiçek köyünden Nezir Ergün, “Bu akşam görülen ışık kesinlikle göktaşıdır. Balkonda oturuyordum. Birden gökyüzü aydınlandı. Bir göktaşının tek parça halinde düştüğünü düşünüyorum. Daha önce Bingöl’e düşen göktaşı, parçalanarak yere düşmüştü.” açıklamasında bulundu.

AdminAdmin