EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-02-2023 17:56

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğünden deprem bölgesine yardım eli

Bingöl İl Müdürü Halil Yücel, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkisini gösteren depremin yaşandığı andan itibaren Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü arama kurtarma ekibi olan AKUB'u vakit kaybetmeden yardım için deprem bölgesi olan Diyarbakır’a sevk edildiğini söyledi.

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğünden deprem bölgesine yardım eli

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremden etkilenen vatandaşlara yardım seferberliği sürüyor.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmen ve personeliyle depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçti.

Bingöl İl Müdürü Halil Yücel. yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkisini gösteren depremin yaşandığı andan itibaren Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü arama kurtarma ekibi olan AKUB'u vakit kaybetmeden yardım için deprem bölgesi olan Diyarbakır’a sevk edildiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta peş peşe meydana gelen, Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, İskenderun, Osmaniye başta olmak üzere birçok ilde hissedilen elim felaketten etkilenen depremzedelerin acılarını paylaşmak, onlara bir nebze de olsa yardım edebilmek çalışma başlattıklarını anlatan Yücel, yine deprem bölgesindeki vatandaşların barınma, ısınma, giyim gbi ihtiyaçlarını karşılamak için İl Müdürlüğü olarak 1000 battaniye, 72 yastık, 72 nevresim takımı, elektrikli ısıtıcılar ve giyim malzemelerini deprem bölgesine gönderilmek üzere Bingöl Belediye Başkanlığına teslim ettiklerini aktardı.

İl Müdürü Yücel, şunları kaydeti:

"İlimizde birçok okulumuz, kurumlarımız ve pansiyonlarımız vatandaşlarımızın hizmetine açılarak hafta boyunca hizmet vermeye başladı. Ayrıca talep eden tüm vatandaşlarımıza Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli rehber öğretmenlerimizce psikososyal destek sağlanacaktır.

Pansiyonlu okullarımız da vatandaşlarımızın hizmetine açıldı, depremden etkilenen vatandaşlarımız Genç Anadolu lisemiz pansiyonunda misafir edildi.

Bakanlığımızın talimatları ve desteğiyle Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde açılan fırınımız da yarın itibariyle deprem bölgesine on bin ekmek desteğinde bulunacak diyen Yücel, Deprem bölgelerindeki afetzede vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için Milli eğitim Müdürlüğü olarak teyakkuza geçerek, afetzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere temel gıda maddelerinin yer aldığı 10 bin yardım kolisi hazırlanmış ve sabah itibariyle de yola çıkacaktır."

AdminAdmin