GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-03-2023 20:51

Bingöl ile Malatya belediyeleri kardeş belediye oldu

Bingöl Belediye Meclisi, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde büyük yıkım yaşayan illerden biri olan Malatya ile Bingöl'ün kardeş şehir olmasına oy birliği ile karar verdi. Buna göre, Bingöl Belediyesi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi ile 13 ilçe belediye arasında kardeşlik ilişkisi kurulacak.

Bingöl ile Malatya belediyeleri kardeş belediye oldu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde büyük yıkım yaşayan 11 ilden biri olan Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Bingöl Belediyesi kardeş belediye oldu.

Asrın felaketi olarak nitelenen depremin yaralarının sarılması için ilk günden itibaren deprem bölgesinde faaliyet gösteren Bingöl Belediyesi, depremden etkilenen Malatya'da depremzedelere yardım ve destek olması amacıyla kardeş belediye uygulaması başlattı.

Bingöl Belediyesi Meclisi'nde konuyla ilgili oy birliği ile alınan kararda, "Kahramanmaraş merkezli son yüzyılın en büyük iki depremi yaşanmış ve 11 ilimiz bu depremde etkilenmiş, binalar yıkılmış, çok sayıda can kayıpları ve yaralılar olmuştur. Böyle büyük bir afetin meydana getirdiği tahribatın giderilmesi için devletimiz, yerel yönetimlerimiz ve milletimiz birlik beraberlik içerisinde deprem bölgesine arama kurtarma ve acil ihtiyaçların karşılanması ve yaraların sarılması konusunda üst düzeyde işbirliği ve yardımlaşma duygusu içinde çalışmaya başlamışlardır.

Malatya ilimizdeki belediyelerimize ve belde halkına yardım ve destek olmak amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Doğanyol, Kale, Kulunçak, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt İlçe belediyeleri ile kardeş şehir ilişkisi kurulmasına oy birliği ile karar verildi." ifadelerine yer verildi.

AdminAdmin