GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2023 18:20   Güncelleme : 12-02-2023 19:09

Bingöl İHH Arama Kurtarma ekibi 5 kişiyi sağ çıkardı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Adıyaman'a giden Bingöl İHH Arama Kurtarma ekibi, 5 enkazdan 5 kişiyi sağ olarak çıkardı. Gece gündüz demeden çalışan ekipler, bir insanı enkazdan sağ çıkardıklarında yorgunluklarını unutuyor.

Bingöl İHH Arama Kurtarma ekibi 5 kişiyi sağ çıkardı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma ve çok sayıda can kaybına yol açtı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından binaların yıkıldığı 10 ilde arama- kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Asrın felaketi olarak nitelenen depremin ardından Adıyaman'a giden Bingöl İHH Arama Kurtarma ekibi, 5 gün boyunca enkazdan insanları kurtarmaya çalıştı.

Arama kurtarma ekibinde gönüllü olarak görev yapan Abdurrezak Koşunalp, Bingöl'den 8 kişilik ekip ve bir kepçe ile çalıştıklarını aktardı.

Adıyaman Alitaş Mahallesi'ndeki 5 enkazdan 5 kişiyi sağ çıkardıklarını ifade eden Koşunalp, aynı enkazlardan 16 da cenaze çıkardıklarını belirterek, "Acının dibini, sevincin zirvesini göz yaşlarıyla bir arada yaşadık." şeklinde duygularını dile getirdi.

Koşunalp, aynı ekibin bu sefer yardım dağıtmak için bölgeye giceğini sözlerine ekledi.

DEPREMDE SON DURUM

AFAD'ın SAKOM'dan elde ettiği bilgilere göre 12 Şubat saat 15.55 itibariyle depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 29 bin 605'e ulaştı.

AdminAdmin