GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-02-2021 17:57   Güncelleme : 17-02-2021 17:57

Bingöl için uygulanan "Kardeşlik Yılı" etkinlikleri

Bingöl Valiliği himayesinde başlatılan "2021 Bingöl Kardeşlik Yılı" etkinlikleri kapsamında online konferans yapıldı

Bingöl için uygulanan

BNH- Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesince yürütülen "2021 Bingöl Kardeşlik Yılı" etkinlikleri kapsamında "Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku Konferansı" konulu fonferans gerçekleştirildi.

Online gerçekleştirilen konferansa, TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Diyanet İşler 17. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez katıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Yılmaz, parogramın açılışında yaptığı konuşmdada, kalkınmanın sadece maddi ve fiziki unsurlardan ibaret olmadığını belirterek, insani kalkınmanın önemine değindi.

Önemli bir çalışmanın başlangıcını gerçekleştirdiklerini dile getiren Yılmaz, "Bu güzel, anlamlı ve zamanlı projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Uzun yıllar kalkınma ile ilgilenmiş biri olarak, kalkınma sadece maddi ve fiziki unsurlardan ibaret değildir. İnsani kalkınma olmazsa bunlar tek başına anlam ifade etmez." dedi.

Vali Ekinci de Bingöl'de 2021 yılının kardeşlik yılı olarak ilan edildiğini anımsatarakü konferansının hayırlara vesile olmasını diledi.

Kardeşlik kurumunun geçmişten günümüze toplumun tüm kesimleri arasında güçlü ilişkiler tesis eden nadide kurumlarımızdan biri olduğunu anlatan Ekinci, "Bu kurum sayesinde dünden bugünde, toplumsal barış, birlikte yaşama, karşılıklı saygı ve sevgi, kültürel ve medeniyet mirasına sahiplenme ve geleceğe aynı inanç ve hedeflerle bakma gibi konularda önemli mesafeler aldık." diye konuştu.

Prof. Dr. Çapak ise pandeminin yaşandığı bu zor süreçte ‘Kardeşlik Yılı’ ilan edilmesi fazlasıyla anlamlı olduğunu ifade ederek, "Yıl boyunca kardeşlik için yapılacak faaliyetler ilimiz için, ülkemiz için hayırlı olur. Herkesin kucaklaşacağı, kardeşçe yaşayacağı bir yıl olmasını temenni ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Arıkan, hayata geçirilecek olan “2021 Bingöl Kardeşlik Yılı” projesi ile gerçekleştirilecek iyilik halkasında kendilerinin de yer almayı çok istediklerini belirtterek, şöyle konuştu:

"Bingöl Belediyesi olarak bu projeye destek sağlamak ve iyilik halkasında biz de yer almak istiyoruz. Kardeşlik yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum"."

Protokol konuşmlarının ardından eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, "Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku Konferansı" konulu fonferans verdi.

Kardeşliğin bir edebiyat değil, bir hukuk ve ahlak olduğuna dikkat çeken Görmez, "Kardeşlik ahlakının çiğnenmesi, kardeşlik hukukunun çiğnenmesine götürü." dedi.

AdminAdmin