GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-02-2023 21:40   Güncelleme : 05-02-2023 22:15

Bingöl Diyarbakır kara yolunda 150 kişi mahsur kaldı

Bingöl'de etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle kapanan Bingöl Diyarbakır yolunda 150 kişi mahsur kaldı. Kızılay ve AFAD, yolda mahsur kalanlara kumanya dağıttı.

Bingöl Diyarbakır kara yolunda 150 kişi mahsur kaldı

Bingöl'de kar yağışı nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan 150 kişiye kumanya dağıtıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bingöl İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, yoğunkar yağışı ve tipi dolayısıyla Bingöl Diyarbakır kara yolunda 150 kişi mahsur kaldı.

AFAD Bingöl hesabından yapılan paylşaımda, "Kurumumuza gelen ihbarda Genç ilçemize bağlı  olan Genç-Diyarbakır yolu üzerinde mahsur kalan 150  vatandaşımıza @bingolkizilay12 ortak çalışması ile  kumanya dağıtımı gerçekleştirilmiştir." denildi.

Kara yolarında son durum

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Bingöl Erzurum ve Bingöl Diyarbakır kara yolunun tır trafiğine kapatıldığı bildirildi.

Sürücülerin uyarıldığı açıklamada, "Bingöl-Erzurum kara yolunun 0-39 ve 0-49 kilometleri arası ile Bingöl-Diyarbakır karayolunun 0-9 ve 21-43 kilometreleri arası yoğun kar yağışı nedeniyle tır trafiğine kapatılmıştır." uayrısı yapıldı.

Köylere ulaşım sağlanamıyor

Bu rada yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl genelinde 283 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bingöl Valiliği İl Özel İdare Sekreterliği karla mücadele ekiplerinin ulaşımda aksama yaşanmaması için 7/24 esasıyla devam ediyor.

Bingöl'de yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, şu uyarılar yapıldı:

"Yapılan son değerlendirmelere göre Bingöl'de 'Yoğun Kar Yağışı ve Kuvvetli
Rüzgar' beklenmektedir. Yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) ve kuvvetli rüzgarin, zaman zaman firtına (60-80 km/sa) şeklinde olması beklenmektedir.
Vatandaslarımızın, yoğun kar yağışı, kuwetli rüzgâr ve firtına ile birlikte; soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde buzlanma ve don olayı, yüksek ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi ile tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasi gerekmektedir."

"

 

AdminAdmin