SAĞLIK
Giriş Tarihi : 02-04-2021 09:54   Güncelleme : 02-04-2021 09:54

Bingöl Devlet Hastanesinden "Hasta ziyareti" uyarısı

Bingöl Devlet Hastanesinden

BNH - Bütün dünyada insanların yaşam kalitesini etkileyen koronavirüs salgının kontrol altına alınabilmesi için bireylere büyük sorumluluklar düşüyor. Geçen hafta mavi kategoride olan Bingöl'de vaka sayılarının artması üzerine turuncu risk bölgesine girdi ve pazar gününden oldu. Vakaların daha da armaması ve Bingöl'ün kırmızı bölge risk grubuna girmemesi için sağlık çalışanlarının gayretleri sürüyor.

Bu kapsamda Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliği, yazılı uyarıda bulunarak, hasta ziyaretlerinin artışı özellikle Kovid-19 servisindeki hastaları ziyaret etme isteğinde ısrar edildiği anımsatıldı.

Başhekimliğin açıklaması şöyle:

"Bildiğiniz üzere, sağlık neferleri olarak 1 yılı aşkın bir süredir Kovid-19 pandemisi ile mücadelemizi aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Sizlerin bu süreçte önemli katkıları ve destekleri ile geçtiğimiz ay Bingöl ili olarak en az riskli iller arasına girdik ve vaka sayısında çok iyi bir noktaya ulaştık. Ne yazık ki bu başarımız bizleri tedbirlere daha sıkı sarılmak yerine rehavete yönlendirdi. Bunun sonucu olarak da riskli iller kategorisi olan turuncu kategoriye geçtik. İlimiz artık daha riskli. Bu süreçte sizlerden tüm tedbirlere uymanızın yanında hasta ziyareti yasaklarına uymanızı önemle rica ediyoruz. Hasta ziyareti yasak olmasına rağmen ziyarette ısrar etmeniz, çalışanlarımızın işlerine yoğunlaşmasını engellemekte ve hastalarınızın daha sağlıklı hizmet almasına mani olmaktadır. Bir kez daha değerli Bingöl halkından duyarlı olmalarını istirham ediyoruz."

AdminAdmin