GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2024 17:25   Güncelleme : 23-02-2024 18:13

Bingöl 3. Fotoğrafçılar Maratonu sonuçları açıklandı

Bingöl Valiliği koordinasyonunda, Bingöl Belediyesi, Bingöl TSO, Fırat Kalkınma Ajansı, Bingöl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bingöl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Kulübü (BİFSAK) işbirliğiyle bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Bingöl 3. Fotoğrafçılar Maratonu sonuçları açıklandı.

Bingöl 3. Fotoğrafçılar Maratonu sonuçları açıklandı

Bingöl’ün doğal güzelliklerinin tanıtımını yapmak ve ilin fotoğraf arşivini, foto hafızasını oluşturmak amacıyla 2019 yılında ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören fotoğraf etkinliğinin ikincisi 2022 yılında organize edilmişti.

15-18 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşen “Uluslararası Bingöl 3. Fotoğrafçılar Maratonu” kapsamında Türkiye’nin 36 farklı ilinden ve bir kişi de Almanya’dan olmak üzere 303 fotoğrafçı katıldı.

Bu fotoğrafçılar tarafından çekilen 1147 fotoğraf, jüriye teslim edildi.

Yarışmaya Bingöl’den 75, İstanbul’dan 43, Adana’dan 17, Kocaeli’den 12, Mardin-Trabzon-Malatya’dan 9 kişi katıldı.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonuçlarına göre dereceye giren fotoğraflara ödül olarak 1.’ye 25.000 TL, 2.’ye 20.000 TL, 3.’ye 15.000 TL para ödülü; aynı şekilde; ilk üç dışında 5 adet mansiyon, 10 adet özel ödül ve 40 adet sergileme olmak üzere toplam 58 adet esere ödül verildi.

Fotoğrafçılar maratonu sonuçları, Vali Ahmet Hamdi Usta’nın Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda çıklandı.

Vali Usta, toplantının açış ve selamlama konuşmasında,  Uluslararası Bingöl 3. Fotoğrafçılar Maratonunun 15-18 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdiiğini hatırlatı.

Katılan bütün fotoğrafçılara teşekkür eden Vali Usta, şunları kaydetti.

"Bundaki amacımız neydi? Bingöl'ün doğal güzelliklerinin tanıtımını yapmak, ilin fotoğraf arşivini, fotoğraf hafızasını oluşturmak ve 2019 ve 2020’de yapılan sergilere ilaveten üçüncüsünü devam ettirerek bunu bir gelenek hale getirmekti. Yarışma kapsamında 17-18 Şubat tarihlerinde Hesarek Kayak Merkezinde yamaç paraşütü ve kayak yarışmaları yaptık. Yine Genç Murat Nehri'nde kano yarışmaları yaptık. Bu yarışmalarla beraber Gençteki Murat Nehri'ni önümüzdeki dönemde kano yarışmaları için toplum ve kamuoyuna sunduk. Aynı zamanda Hesarek Kayak Merkezimizin de güzelliklerini Bingöl, Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylaştık.

1147 fotoğraf değerlendirildi

Fotoğrafçılar Maratonu kapsamında Bingöl dahil 36 ilden toplam 303 fotoğraf sanatçısı bizimle beraber oldu. Mesela İstanbul'dan 43, Adana'dan 17, Kocaeli'den 12, Mardin, Trabzon, Malatya gibi illerden 9’ar fotoğrafçı organizasyona katıldı. Ayrıca yarışmaya Almanya'dan katılan fotoğrafçılarımız da oldu. Yarışmamızın şartlarından bir tanesi bir fotoğraf sanatçısı en fazla 5 adet fotoğrafla başvurabiliyordu. Toplam 303 fotoğrafçımız 1.147 adet fotoğraflarını bizimle paylaştılar. Bu ne demek oluyor? Kişi başına baktığımız zaman bir fotoğrafçımız ortalama % 3.78 yani 4 fotoğrafa yakın fotoğrafını bizimle paylaşmış, Bingöl fotoğraf arşivimize bunları kazandırmıştır.

Biz bu fotoğraf maratonuna başladığımızda endişe de ettik. Biliyorsunuz yeterli kar yağmadı bu yıl. Hatta bir ara erteleyelim diye düşündük. Yapmayalım diye, iptal edelim diye düşündük. Ama sağ olsunlar dışarıdaki misafirlerimizden bize çok büyük bir talep geldi. Biz de bunu devam ettirdik. İyi ki de devam etmişiz. Bingöl Valisi olarak, Bingöl halkı adına fotoğraf sanatçılarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Bingöllü hemşehrilerim misafirlerini çok güzel ağırladı. Bingöl halkına da bu vesileyle teşekkür ediyorum. Fotoğraf sanatçılarımız çalışmalarıyla Bingöl'ün dışarıda bilinmeyen yönlerini birbirinden güzel eserlerle anlattılar. Artık yurt içinden ve yurt dışından gelen üç yüz üç tane gönüllümüz var. Bu misafirlerimiz gittikleri yerlerde Bingöl'de gördükleri güzellikleri, Bingöl insanından gördükleri misafirperverlikleri anlatıyorlar. Bunun Bingöl için çok önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum.

Neticede 15-18 Şubat tarihleri arasında maratonu bitirdik. Bugün sonuçları açıklıyoruz. Dereceye giren eserlere ödüllerini takdim edeceğiz. Tabii bu etkinlikte ben özellikle Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Kulübü Başkanı Kenan Nihat Elçi’ye çok çok teşekkür ediyorum. Nihat bey alanda olduğu için bize çok büyük katkıları oldu. Ayrıca; Kalkınma Ajansımıza, Ticaret Odamıza ve Belediyemize de verdikleri maddi ve manevi katkılar için de çok çok teşekkür ediyorum. Tabii bunun neticesinde biz buradaki fotoğrafları bir albüm haline getirmeyi düşünüyoruz. Bunu kalıcı bir eser haline getireceğiz inşallah. Önümüzdeki süreçte de bu fotoğraflarımızı İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde ve Türkiye’nin dört bir yanında hemşehrilerimizle paylaşmayı düşünüyoruz. Bu süreçteki yakın ilgileri ve emekleri için yerel basınımıza ve ajans temsilcilerine de çok teşekkür ediyorum."

Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Kulübü (BİFSAK)  Başkanı Kenan N. Elçi tarafından yapılan sunumla dereceye giren çalışmalar açıklandı.

Buna göre; Mehmet Sümer birinci, Bilal Kala ikinci ve Fatih Muhammed Topal üçüncü oldu.

Mansiyon Ödülleri;

Rıdvan Acar

Ali Siner

Gülin Yiğiter

Said Nur Sargın

Süleyman Gezer

Özel Ödüller

Bingöl Valiliği Özel Ödülü

Deran Atabey

Bingöl Belediyesi Özel Ödülü

Meral Yeşilçiçek

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Özel Ödülü

Murat Köçer

Fırat Kalkınma Ajansı Özel Ödülü

Selim Çelikal

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Özel Ödülü

İsmail Serhat Şahin

BİFSAK Özel Ödülü

Murat Can Toprakçı

Bingöl Mediva Tıp Özel Ödülü

Abdurrahim Karabulut

Binpınar Su Özel Ödülü

Osman Ayman

Koç Soğukçeşme Özel Ödülü

Mehmet Korkmaz

Uzunyayla Grup Özel Ödülü

Esra Bürçün

Ayrıca Fotoğrafçılar Maratonu kapsamında 40 eser de sergileme ödülüne layık görüldü. Sergileme Ödülüne layık görülen fotoğrafçılar:

Abdulmelik Değer

Abdulmelik Değer

Abdurrahim Karabulut

Ahmet Erdilek

Arzu Yıldız

Bilal Kala

Bilal Kala

Cihan Çoban

Cihan Çoban

Emrah Danış

Esengül Alıcı

Esra Bürçün

Fatih Yanık

Gülay İlhan

İbrahim Halil Ekin

İlhan Kılınç

İlhan Kılınç

İlyas İbrahimoğlu

İsmail Serhat Şahin

İsmail Serhat Şahin

Kadir Tezel

Kenan Demir

Mehmet Veysi Şimşek

Melisa Karabulut

Meral Yeşilçiçek

Mestur Aslan

Muhammed Dağ

Osman Altunyurt

Ömer Oğuz Çapanoğlu

Rüştü Gürkan

Rüştü Gürkan

Salim Yatağan

Selçuk Kahyaoğlu

Selim Çelikal

Serap Ünal

Serhat Bürke

Sibel Kurt

Şeref Akçay

Timuçin Sekban

Zahide Bulut

Dereceye giren fotoğrafların tamamı Valilik sitesinde http://www.bingol.gov.tr/uluslararasi-bingol-3-fotografcilar-maratonu-sonuclari-aciklandi

AdminAdmin