SPOR
Giriş Tarihi : 25-09-2021 13:36   Güncelleme : 25-09-2021 13:43

Avrupa Spor Haftası açılışında renkli görüntüler

Avrupa Spor Haftası açılışında renkli görüntüler

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliği açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Avrupa Delegasyonu tarafından yürütülen, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası Türkiye'nin 81 ilinde eşzamanlı olarak başladı.

Bingöl Şehir Stadyumunda yapılan açılış seremonisine, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Hizmet Müdürleri, antrenörler, sporcular ve sporcu aileleri katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Herkes İçin Spor Federasyonu işbirliğinde gerçekleşecek Avrupa Spor Haftası kapsamında 81 ilde sportif faaliyetler yapılacağını söyledi.

Avrupa Spor Haftası boyunca tüm kentlerde Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri etkinlikleri gerçekleştirileceğini anlatan Danayiyen, “Spor ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturucu çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecektir.” dedi.

Danayiyen, ayrıca hafta boyunca pandemi kurallarına riayet edilerek temas ve salgın riskinin bulaşıcı etkisini minimuma indirecek bireysel branşlar başta olmak üzere belirlenen program dahilinde kano gösterileri ile Karate, Jimnastik, Taekwondo, Okçuluk, Tenis, Basketbol, Badminton ve Tekerlekli Kayak yarışmaları düzenleneceğini belirtti.

Bütün dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınının hayatın her anlanında etkisini sürdürdüğünü hatırlatan İl Müdürü Danayiyen, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bütün alanlarda olduğu gibi spor ve sağlık dünyasını da olumsuz etkileyen Covid-19’a karşı mücadelede Bu etkiyi azaltmak, spor ve hareket bilincini artırmak, salgınla mücadele ederken fiziksel olarak zinde kalmak amacıyla Herkes için Ulusal Spor ve Sağlık günleri kapsamında ülkemizin dört bir yanında kutlanacak Avrupa Spor Haftasının spor ve sağlık dolu geçmesini temenni ediyor, hafta boyunca yapılacak faaliyetlere katılım sağlayacak antrenör, sporcu ve gönüllü katılımcılara başarılar diliyorum.”

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyunca (23-30 Eylül 2021) kano gösterisi ile karate, jimnastik, taekwondo, okçuluk, tenis, basketbol, badminton ve tekerlekli kayak yarışmaları düzenlenecek.

AdminAdmin