GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-08-2023 12:04

Aşağı Kaleköy Barajına 145 bin yavru sazan bırakıldı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ve beraberindekiler, "Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi" kapsamında Elazığ Keban Su Ürünleri Üretim Tesisinden temin edilen 145 bin yavru sazan balığını Aşağı Kaleköy Barajı gölüne bıraktı.

Aşağı Kaleköy Barajına 145 bin yavru sazan bırakıldı

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Kaleköy Baraj Gölüne 145 bin yavru sazan bırakıldı.

"Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi" kapsamında Elazığ Keban Su Ürünleri Üretim Tesisinden temin edilen 145 bin yavru sazanın baraj gölüne bırakılması için tören düzenlendi.

Aşağı Kaleköy Barajı ve Hidro Elektrik Sanralında düzenlenen tören Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır ve diğer yetkililer katıldı.

"Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi" kapsamında Elazığ Keban Su Ürünleri Üretim Tesisinden temin edilen 145 bin yavru sazan balığı, Aşağı Kaleköy Barajı gölüne bırakıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, törenin ardından yaptığı açıklamada, "Bingöl Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Aşağı Kaleköy  Barajına 145.000 yavru sazan balığı bıraktık. 2023 yılı içinde ilimiz genelinde 1 milyon yavruyu daha baraj ve göllere bırakacağız. Yakın gelecekte su ürünleri Bingöl için iyi bir gelir kalemi olacak." dedi.

AdminAdmin