EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-09-2022 13:04

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi 6 okulda sürüyor

Bingöl İl Müdürü Halil Yücel, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Yücel, öğrencilerle sohbet etti.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi 6 okulda sürüyor

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, 3 lise ve 3 ortaokulda devam eden Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Mevlana Kız Anadolu Lisesi kütüphanesinde düzenlenen toplatıya İl Müdürü Yücel, projenin devam ettiği 3 lise ile projeye yeni katılan 3 ortaokulun müdür, danışman öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Yücel, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi'nin İl Müdürlüğü koordinesinde TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinden 7 öğrenci, Mevlana Kız Anadolu Lisesinden 9 öğrenci ve Rekabet Kurumu Anadolu lisesinden 6 öğrenci olmak üzere toplam 22 öğrenciyle 15 Haziran 2022 tarihi itibariyle başlatıldığını hatırlattı.

Yücel, proje kapsamında Yazar Mustafa Kutlu’nun eserlerinin okunduğunu belirterek "Her okulumuzdan birer danışman öğretmen okullardaki okumaları takip etmektedir. Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi hazırlanırken amacımız öğrencilerin kitaptan kendilerine intikal eden duygu, düşünce, soru, cevap, yeni bir fikir ve benzeri hususların kavranmasını sağlamaktır."

Öğrencilere seslenen Yücel, "Geleceğimiz olan siz gençlerimizin çok iyi yetişmesini istiyoruz. Sizler ne kadar iyi yetişirseniz geleceğimiz de o kadar güzel ve aydınlık olacaktır." dedi.

Proje kapsamında gelinen noktada Yazar Mustafa Kutlu’nun 4 aylık süreçte okunması önerilen 17 eserinden yarısının okunduğunu aktaran Yücel, " Eserlerin yarısı okunduktan sonra okulların panel metni için konu belirlemeleri gerekmektedir. Eylül’ün son haftası itibariyle her öğrenci kendi temasını belirlemiş olacak ve bundan sonra yapılacak okumalar belirlenen konu ekseninde devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

Yücel, şöyle konuştu:

"Ayrıca ilimizde ilk defa Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Ortaokul Uygulama Programı Güveçli Ortaokulu, Göltepesi Yeni Yerleşim Ortaokulu ve Turgut Özal Ortaokulu ile başlatılmıştır. Güveçli Ortaokulu 2 danışman öğretmen 20 öğrenci, Göltepesi Yeni Yerleşim Ortaokulu 1 danışman 5 öğrenci ve Turgut Özal Ortaokulu’da 1 danışman ve 10 öğrenciyle ortaokul uygulama programını Eylül sonu itibariyle başlatmış bulunmaktadırlar. Farklı bir süreç izleyen ortaokul uygulama programında her dönem kılavuzda belirtilen listeden 10 eser seçilip okunmakta ve çeşitli etkinlikler yapılmaktadır."
                                                                                                         

AdminAdmin