GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-04-2021 22:31   Güncelleme : 21-04-2021 22:46

Altı Nokta Körler Derneğinden yardım çağrısı

Altı Nokta Körler Derneğinden yardım çağrısı

BNH - Altı Nokta Körler Derneği Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mücahit Korkutata, pandemi sürecinde en çok iş bulmakta güçlük çeken engellileri etkilediğini bilieterek, hayırseverlerden üyeleri için yardım çağrısında bulundu.

Korkutaata, yaptığı açıklamada, bütün dünyada ekisini sürdüren yeni tip koronavirüsünün (Kovid-19) hayatın birçok kesimini olumsuz etkilediğini belirtti.

Kovid-19 salgını ile beraber hayatın birçok kesiminin zor süreçleriyle yaşamını sürdürdğünü aktaran Korkutata, şunları kaydetti:

"İş gücü kaybından ötürü yaşanan olumsuzluklar toplumun birçok kesimini etkilemiştir. Bu zorlu süreçte en çok etkilenen tabii ki de engel durumundan ötürü iş bulamayan, çalışamayan engellilerdir. Birçok ailemiz maddi olumsuzluklar nedeniyle sıkıntılar içerisinde hayatını idame etmektedir. Verilen sosyal yardım miktarı elbette ki bu ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Derneğimiz olarak elimizden gelen tüm imkanları her yıl sağlamaya çalışıyoruz. Lakin bu yıl çok kötü bir evreden geçiyoruz. Dernek olarak kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakta bile zorlanırken bu yıl engellilerimize yönelik hiçbir çalışma yapamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz."

Korkutata, dernek politikaları gereği para toplamadıklarını ve gönüllü olarak hizmet ettiklerini ifade etti.

Hayırsever insanlardan destek beklediklerini ifade eden Korkutata, "Ramazan ayı özellikle paylaşmak ve kardeşliği pekiştirmek anlamında elbette ki çok önemlidir. Bu anlamda derneğimiz için tüm vatandaşlardan yardım talep ediyoruz. Bizler hayırda yarışmalıyız. Rabbim yapacağınız tüm yardımları kabul etsin. Hayırlı ramazanlar diliyorum." diye belirtti.

AdminAdmin