SİYASET
Giriş Tarihi : 10-03-2023 21:59

Afet bölgesi için Bingöl'ün gözü kulağı Erdoğan'da

TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün ‘genel hayata etkili afet bölgesi’ ilan edilmesi için hazırlanan raporların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğunu belirtti. Bu açıklamanın ardından heyecanlanan Bingöllüler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Afet bölgesi için Bingöl'ün gözü kulağı Erdoğan'da

TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu'nun düzenlediği toplantıda, önemli açıklamalarda bulundu.

Bingöl Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan deprem yaralarının sarılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Bingöl halkının her zaman depremzedelerin yanında olduğunu anlatan Yılmaz, yardım severliklerinden dolayı bütün Bingöllülere teşekkür etti.
Yılmaz, asrın felaketinde Bingöl’ün de etkilendiğini, afet sonrası Bingöl'de de hasar tespit çalışmalarının yapıldığını ve bu çalışmalar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü aktardı.
Bingöl'ün genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen iller arasına alınması hazırlanan raporların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu ifade eden Yılmaz,  "Taşımaya ihtiyaç duyulmayan bölgelerde olduğu gibi Bingöl ile ilgili de, Genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilecek. Taşınan bölgelerimiz dışında diğer illerimizde de bu şekilde ilan edildi." diye konuştu.

"Bingöl iki fay hattının kesişim noktasında, buna yönelik tedbirler almamız lazım" diyen Yılmaz, "Hepimiz için önemli olan memleket adına katkı sunmaktır. Bu konuda çalışma yürüten bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Sivil toplum kuruluşu temsilcileri de toplantıda kentin sorunlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.
Şimdi Bingöllüler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek haberi bekliyor.
Toplantıya, Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar ile STK temsilcileri katıldı.
 

AdminAdmin