GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-06-2023 15:47   Güncelleme : 13-06-2023 16:11

Afatlar TOKİ hak sahiplerine anahtar müjdesi

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin yüzde 90 oranında tamamlandığını belirterek, inşaat sezonu bitmeden hak sahiplerine anahtar teslimatlarının yapılacağını müjdeledi. Böylece inşaatı adeta yılan hikayesine dönen Kültür Mahallesi Kavşağı'nda (Viraj Afatun)bulunan konutlar, ekim ayından önce sahiplerine teslim edilmiş olacak.

Afatlar TOKİ hak sahiplerine anahtar müjdesi

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Yüklenici firmadan çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Arıkan, burada yaptığı açıklamada, proje kapsamında bin 147 konut ve 196 işyerinin inşa edildiğini hatırlattı.

Arıkan, konut ve işyerlerinin yüzde 90 oranında tamamlandığı vurgulayarak, çevre düzenlemesi işlemlerinin ise  devam ettiğini belirtti.

Ülke genelinde etkili olan olumsuz hava şartları ve yağmurların nisan ve mayıs aylarında çalışmaları kısmi olarak yavaşlattığını ifade eden Başkan Arıkan, “Hamdolsun ki ilimiz Nisan ve Mayıs aylarında bolca yağış aldı. Bu durum içme suyumuza, tarım ve yeşil alanlarımıza nice fayda sağlarken, sahadaki çalışmalarımızı kısmen olumsuz etkiledi. Bu dönemde proje alanında aksamalar yaşansa da mevsim normalleriyle birlikte çalışmalar hızlandırıldı. Şuan alanda muazzam bir çalışma sürdürülüyor.” dedi.

20 BİN METREKARE YEŞİL ALAN DÜZENLENİYOR

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Kültür Mahallesi’nin yeni bir yaşam alanına kavuşacağını ifade eden Başkan Arıkan, şunları söyledi:

“Son derece kullanışlı yapılar, işyerleri, alt ve üstyapısıyla güzel bir yaşam alanı inşa ediyoruz. Yapılarımız bitmek üzere, yeşil alan ve altyapı hizmetleri devam ediyor. Geniş yol ağlarıyla birlikte 20 bin metrekarelik oldukça ferah yeşil alanlar düzenlenecek. Vatandaşlarımız, konforlu evleriyle birlikte yeni bir yaşam alanının keyfini sürecek İnşallah.”

İNŞAAT SEZONU BİTMEDEN TESLİMATLAR YAPILACAK

2023 yılı inşaat sezonu bitmeden anahtar teslimatlarının yapılacağını ifade eden Başkan Arıkan, “Vatandaşlarımız müsterih olsun, projemizin her aşamasını titizlikle takip ediyoruz. Rabbim nasip eder, herhangi bir aksilik yaşanmazsa inşaat sezonu bitmeden vatandaşlarımıza anahtarlarını teslim etmiş olacağız. Kamuoyu buraya verdiğimiz emeği yakinen bilir. Projenin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi, hak sahiplerimizin mağduriyetini sonlandırarak, bununla birlikte ilimizin vizyonuna değer katacak bir yaşam alanı oluşturmak için gece gündüz çalıştık. Hamdolsun ki projenin sonuna doğru geldik. Projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz’a, Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek’e, Sayın Zeki Korkutata’ya, önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a, Valimiz Sayın Kadir Ekinci’ye, çok kıymetli bürokratlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sabır, anlayış ve desteklerinden dolayı hak sahiplerimize; bizlere inanan, gönül veren halkımıza şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

AdminAdmin