GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-11-2022 18:09

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü törenle kutlandı

Bingöl'de, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde törenlerle anıldı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Saat 9.05'te iki dakikalık saygı duruşu yapıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü törenle kutlandı

Bingöl'de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, törenlerle kutlandı.

İlk tören Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelen sunulmasıyla başladı. Anıta çelenk konulması ile saat 09.05 iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü törenlerine İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programla devam edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, öğrenciler şiir okudu.

VALİ EKİNCİ MESAJ YAYIMLADI

Bingöl Valisi Kadir Ekinci ise 10 Kasım Atatürk'ü Anma dolayısıyla yayınladığı mesajda, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıldığını belirtti.

Vali Ekinci'nin mesajı şöyle:

"Milletimizin yaşadığı zor zamanlarda siyasi ve askeri dehasıyla liderlik yapan Atatürk, zamanın emperyal güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır.

Milletimiz, Gazi önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını ilelebet yaşatma, azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Ezelden beri hür yaşamış milletimizin adeta küllerinden yeniden doğarak ayağa kalkmasını ve kendisine vurulmak istenen kölelik prangalarını kırmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal, en büyük eserim dediği Cumhuriyeti kurarak bizlere emanet etmiştir.

Fikirleri ve uygulamalarıyla sadece milletimizin kaderini değil dünyadaki dengeleri de değiştiren Gazi Mustafa Kemal, barışçı ve vizyoner kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki duruşuyla dünyanın da saygısını kazanmıştır.

Bu cennet vatanın ve Cumhuriyetin ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmak ona olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

AdminAdmin