GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-09-2021 17:00   Güncelleme : 30-09-2021 17:00

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

Vali Ekinci, mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından dünyadaki yaşlı nüfusun giderek artması ve yaşlılara hak ettikleri değer ve saygının gösterilmesi amacıyla 1990 yılında 1 Ekim'i "Dünya Yaşlılar Günü" olarak ilan edildiğini hatrılattı.

Her biri ulu birer çınar ve yolumuzu aydınlatan birer yıldız olan yaşlıların, geçmişte biriktirilen müktesebatı günümüze yansıtan ve kültürel zenginliğimizin gelecek kuşaklara ulaşmasına vesile olan değerlerimiz olduğunu aktaran Ekinci, yaşlıların aile ve toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleri olduğunu belirttti.

Val Ekinci, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Bizler büyüklerine hürmette kusur etmeyen, yaşlılarını her zaman baş tacı eden, engin tecrübelerinden istifade eden, bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu her daim canlı tutmayı başaran bir milletiz. Büyüklerimiz bizler için daima yol gösterici, tecrübeleriyle yaşantımıza rehberlik eden, gölgelerinde huzur bulduğumuz elleri öpülesi kıymetlilerimizdir.

Onlara her türlü desteği vermeli;  duygu, düşünce ve yaşam deneyimleri ile toplumumuzun vazgeçilmez değerleri olduklarını hatırlatmalı ve hak ettikleri ilgi ve saygıyı göstermede kusur etmemeliyiz. Yaşlılarımızı değişen dünya koşullarında yalnızlığa terk etmek medeniyet kodlarımıza aykırı bir tutumdur. İlgiye, sevgiye ve şefkate en çok ihtiyaç duydukları bu zaman diliminde yaşlılarımızın yanlarında olmalı, hizmetlerini görmede kusur etmemeliyiz. Ömürlerini millete ve memlekete hizmet ederek geçirmiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek, gönüllerini hoş tutmak onur ve gurur verici bir vazifedir.

Kadim toplumsal geleneğimizin öğrettiklerine bağı olarak, yaşlılarımız için günlük hayatı zorlaştıran etkenleri kolaylaştırma konusunda devletimizin sağladığı tüm imkanlarla çalışmaya ve hizmet üretmeye devam etmekteyiz. Daima kendisini yenileyen bu yaklaşımla; her zaman yaşlılarımızın emrindeyiz ve hayır dualarına talibiz.

Gökkuşağı misali toplumu saran rengarenk emekleri ve bitimsiz sabırları ile bizleri topluma faydalı birer şahsiyet olarak hazırlayan yaşlılarımıza gereken sevgi, saygı ve hürmeti göstermeli ve bizim de yarının yaşlıları olduğumuzu unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm büyüklerimizin "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü"nü tebrik eder, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür sürdürmelerini dilerim."

AdminAdmin