Türkiye'nin 4. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Bingöl'de kuruldu

Bingöl Üniversitesi bünyesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi kuruldu. Yeni kurulan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nin Türkiye'nin 4. fakültesi olduğu belirtildi. Böylece Bingöl Üniversitesi bünyesindeki fakülte sayısı 10'a çıktı. Hayırlı olsun.

EĞİTİM - 26-07-2022 15:25

Türkiye'nin 4. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Bingöl'de kuruldu

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla Bingöl Üniversitesi bünyesinde “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi” kuruldu.

Bingöl Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi” olan dördüncü üniversite oldu.

Bölgesel kalkınmada öncü rol alan Bingöl Üniversitesi, 2007 yılı sonrası açılan üniversiteler içerisinde ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’ kurulan ilk üniversite oldu.

Yeni kurulan fakülte, genelde bölgenin ve özelde ise Bingöl'ün özellikle fizik tedavi alanındaki ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

2008-2009 yılında akademik öğrenim hayatına başlayan Bingöl Üniversitesi, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi”nin kurulmasıyla her geçen gün hızla büyümeye devam ederek 10. fakültesini açmış oldu.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi kurulmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek, üniversite olarak nicelik ve nitelik açıdan büyüme hedeflerine adım adım ulaştığını belirtti.

Pror. Çapak, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Fakülte sayımızı 10’a yükseltmenin mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin ilimize ve bölgemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Fakültemizde sadece geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmekle kalmayıp araştırma ve geliştirme faaliyetlerini de yürütmeyi hedefliyoruz. Yeni fakültemizde ilimizin ve bölgemizin sağlık ihtiyaçlarına yönelik bilimsel ve akademik düzeyde çözümler üretmek önceliklerimiz arasında yer alacak ve bu alanda nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için özenle ve özveriyle çalışacaktır. İnşallah Fizik Tedavi Hastanemizin kurulması ile birlikte sadece Bingöl’e değil, bölgemize ve hatta ülkemize fizik tedavi alanında çok önemli hizmetlerde bulunacağız. Yeni kurulan fakültemizin Üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a şahsında tüm YÖK Yürütme Kurulu Üyelerine, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Cevdet Yılmaz’a ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum."

Bingöl Üniversitesi 10 fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokulu, 6 meslek yüksekokulu, 24 araştırma ve uygulama merkeziyle akademik alanında hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

03-01-2024 - EĞİTİM

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

26-12-2023 - EĞİTİM