Sahte engelli raporu operasyonu genişledi: 53 kişi ifadeye çağrıldı

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "sahte ve usulsüz engelli raporu" operasyonu genişledi. Daha önce ifadeye çağrılan 25 şüpheliden 4'ü tutuklanmıştı. Operasyonun devamında 53 kişi daha ifadeye çağrıldı. Ayrıntılar haberimiz

GÜNCEL - 14-06-2022 18:48

Sahte engelli raporu operasyonu genişledi: 53 kişi ifadeye çağrıldı

Bingöl'de düzenlenen "sahte ve usulsüz engelli raporu" operasyonu devam ediyor. 53 kişi daha ususüz engelli raporu düzenleme, kullanma ve aracılık etme suçlarından ifadeye çağrıldı.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya üye olmak" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarına yönelik soruşturma yürütüldüğü hatırlatıldı.

Soruşturma kapsamında engelli vatandaşlara sağlanan birtakım maddi kolaylıklardan yararlanmak amacıyla, Bingöl'de usulsüz engelli raporu düzenlenmesi, kullanılması ve aracılık olaylarına karıştığı tespit edilen şüphelillerin yakalanması için adli soruşturmanın sürdüğü aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Başsavcılığımızca yapılan tahkikatta, usulsüz rapor alan, almaya çalışan şahıslardan bazılarının olayı organize eden şüphelilere veya 3. şahıslar adına açılmış banka hesaplarına paralar gönderildiği, bu çerçevede şüphelilerin de elde ettikleri maddi menfaatler yapılan yazışmalar ile ortaya çıkarılmıştır. Bu doğrultuda, Bingöl'de düzenlenen engelli raporlarının kullanılması suretiyle indirimli araç alma, engelli maaşı bağlanması, bakım ücreti başvuruları, malulen emekli olma, askerlik için çürük raporu alma ve indirimli elektrik-su aboneliği gibi devletimizin engelli vatandaşlarımıza sağladığı maddi-manevi kolaylıklar mercek altına alınmış olup, belirtilen raporların düzenlenmesinde usulsüzlük yapan, aracılık eden veya bu yönde talepte bulunanlar hakkında gerek adli yönden, gerekse idari yönden yapılan soruşturma titizlikle deva devam etmektedir. Yapılan ilk tespitler doğrultusunda Bingöl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce şüphelilerin yakalanmasına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında Bingöl Devlet Hastanesi çalışanlarının da bulunduğu 25 şüpheli şahıs ile ilgili işlem yapıldığı bilgi paylaşılmıştı.

Cumhuryet Başsacvılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında elde eilen deliller doğrultusunda; 53 şüpheli şahsın daha usülsüz rapor düzenleme, kullanma ve aracılık etme işlerine karıştığının tespit edildği, mevcut delil durumuna göre 53 şüpheli şahıstan 18'i hakkında gözaltı kararı verilerek, 14.06.2022 saat 06.30'da Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıkları, geriye kalan 35 şüpheli ajsın ise emniyete getirilerel haklarındaki müsnet suçlardan dolayı ifadelerinin alınmasına başlanıldığı, hali hazırda tahkikatın tititzlikle devam ettiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Daha önce düzenlenen operasyonunda gözaltına alınan 25 şüpheliden 4'ü tutuklanmıştı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'nın acı günü: Dayısı vefat etti

Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'nın acı günü: Dayısı vefat etti

18-04-2024 - GÜNCEL

Bingöl'ün ters laleleri görenleri büyülüyor

Bingöl'ün ters laleleri görenleri büyülüyor

18-04-2024 - GÜNCEL