Pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrilecek

Yeşilay, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 10’uncusunu 22 Mayıs Pazar günü düzenliyor. Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün düzenlenen geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu İl’de de bisikletlileri bekliyor. 

GÜNCEL - 23-05-2022 17:13

Pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrilecek

Yeşilay Bingöl Şubesi öncülüğünde gerçekleşecek tur saat 10.30’da Dörtyol saat kulesi  toplanma alanında başlayacak. 

Spor gibi sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin bağımlılıktan uzak bir yaşama katkı sağladığını belirten Yeşilay Bingöl Şube Başkanı Ahmet Karaca, şunları ifade etti:

“Yeşilay olarak; beş bağımlılık alanında aralıksız mücadele ediyor, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm insanlarımızda bağımlılıklardan uzak bir yaşam konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu konuda spor etkinlikleri düzenlemeye de büyük önem veriyor; artık geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet Turu ile her yıl hep birlikte pedal çevirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu faydalı amaç için büyük bir heyecanla gerçekleştireceğimiz etkinliğimize tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz.”

Yeşilay Hakkında
1920 yılında faaliyete başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, millî ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 95 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) kurulmuştur. YEDAM Türkiye genelinde ve KKTC’de olmak üzere toplam 105 yerde, bağımlı bireyler ile yakınlarına ücretsiz psikososyal hizmet desteği sağlamaktadır. 115 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti de bulunmaktadır.

Yeşilay, toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne” sahiptir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöl'de 18 kilo 500 gram esrar ele geçirildi

Bingöl'de 18 kilo 500 gram esrar ele geçirildi

27-03-2024 - GÜNCEL

Doç. Dr. Akyüz'den siyasetçilere politika tavsiyeleri: Yeşil Siyasetin Manifestosu

Doç. Dr. Akyüz'den siyasetçilere politika tavsiyeleri: Yeşil Siyasetin Manifestosu

26-03-2024 - GÜNCEL