Minia Kudüs tırına yoğun ilgi gösterildi

Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı iş birliğiyle hazırlanan ve içerisinde Mescid-i Aksa maketinin bulunduğu “Minia Kudüs” tırına Bingöl halkı yoğun ilgi gösterdi. 

GÜNCEL - 15-07-2021 20:11

Minia Kudüs tırına yoğun ilgi gösterildi

​Yetimler Vakfı ile Filistin Vakfı’nın beraber hazırladığı Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırını ziyaret eden Bingöllüler, Kudüs davası sürekli kalplerde diri tutulması gerektiğini ifade ettiler. 

Kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Minia Kudüs'ü ziyaret ederek organizasyondan dolayı Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'na teşekkür etti. Vakıf yetkilileri tarafından gelen ziyaretçilere Mescid-i Aksa ile ilgili bilgi verildi. 

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’nın iş birliğiyle organize edilen program kapsamında startı İstanbul’da verilen Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırına yoğun ilgi gösteren halk, bu güzel çalışmalarından dolayı Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’na teşekkür ettiler. 

Minia Kudüs tırını ziyaret eden Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, yıllardır devam eden ve Müslümanların kanayan yarası olan Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü her zaman gündemde tutmak gerektiğini söyledi.

Orada halen zulüm yapıldığını anlatan Çelik, "Orada yapılan zulme karşı bütün Müslümanlar yekvücut olup karşı çıkmalı. Allah her zaman bu şekilde duyarlı davranmayı nasip etsin, her zaman oradaki kardeşlerimize destek çıkmalıyız. Bugün onların başına gelmişse yarın bütün Müslümanların başına gelebilir bilinciyle hareket etmeliyiz. Bu güzel çalışmalarından dolayı Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’na teşekkür ediyorum, Allah emeği geçenlerden razı olsun." diye konuştu. 

Her yaştan insanın ziyaret ettiği Minia Kudüs tırını ziyaret edenler arasında çocuklarda vardı. Çocuklar topladıkları paraları, ‘Gazze’ye Derman Ol’ kampanyasına  bağışlayarak destekte bulundular. Çocuklardan biri tartıda kazandığı parayı bağışlarken, iki küçük kardeş ise kumbaralarında biriktirdiği paraları Gazze’ye ulaştırmak için Yetimler Vakfı’na teslim etti. 

Minia Kudüs tırını cami öğrencileriyle ziyaret eden Cami İmam Hatibi Tekin Yıldız Hoca, öğrencilerle birlikte ellerini açıp Kudüs’ün özgürlüğü için dua ettiler. 

Yetimler Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Salih Çelik de Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile organize edilen Minia Kudüs tırına halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, yoğun ilgiden dolayı vatandaşlara teslim etti.

26370399-a01d7ea65df41f87d51d.jpg">

Çelik, şunları kaydetti:

"Bingöl’de 13-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında 2 gün boyunca ziyarete açılan Minia Kudüs tırına halkın ilgisi çok fazlaydı. Yetimler Vakfı olarak, Bingöllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Minia Kudüs tırı için gerekli izin ve desteği sağlayan Bingöl Valimiz Sayın Kadir Ekinci’ye, diğer yerel yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Minia Kudüs tırını ziyarete gelen Sivil Toplum Kuruluşları yetkililerine, siyasi parti temsilcilerine ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yüce Allah, bizleri Kudüs’e hizmetkar kılsın. İnşallah en yakın zamanda özgür Kudüs ve Mescid-i Aksa’da buluşur, namaz kılarız."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöl'de İşgücü Piyasa Araştırması yapılıyor

Bingöl'de İşgücü Piyasa Araştırması yapılıyor

25-04-2024 - GÜNCEL

Bingöl'de 20 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

Bingöl'de 20 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

25-04-2024 - GÜNCEL