Lise öğrencilerinden KADES uygulaması etkinliği

Şehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul çevresinde yaşayan ailelere KADES uygulaması konusunda bilgilendirme yaptı.

YEREL - 13-05-2022 18:06

Lise öğrencilerinden KADES uygulaması etkinliği

Bingöl merkez Gözer (Şenig) köyü yeni yerleşim konutlarındaki Şehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlüğünce okul çevresindeki ailelere, KADES uygulaması ve Acil Durum Aile Planı ile ilgili bilgilendirme çalışması yapıldı.

Söz konusu çalışmalarda özellikle KADES (Kadına Destek Uygulaması) hakkında el broşürleri dağıtıldı ve okul öğretmenleri tarafından ailelere uygulama indirilerek bilgiler verildi.

KADES uygulamasının ne işe yaradığı, nasıl çalıştığı ailelere detaylıca anlatıldı. Bu yolla da kadına şiddete karşı bir duyarlılık oluşturulmaya çalışıldı. Bunun yanında Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler, ailelere Acil Durum Aile Planı konusu hakkında da bilgi verdi.

Bingöl AFAD tarafından sağlanan destekle yapılan çalışma, mahalle sakinleri tarafından ilgiyle karşılandı. Bu kapsamda okul çevresinde ikamet eden ailelere Acil Durum Aile Planı, Çocuklar için Afet Farkındalık El Kitabı ve boyama kitabı, Tarım Sektörü İçin Afet Farkındalığı gibi materyaller dağıtıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı

Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı

29-02-2024 - YEREL

Tarımdan köylülere basınçlı sulama eğitimi

Tarımdan köylülere basınçlı sulama eğitimi

30-01-2024 - YEREL