Kovandan firar eden arı kolonisi söğüt ağacına yuvalandı

Bingöl merkeze bağlı Göltepesi (Çan) Havsel mezrasında bir söğüt ağacına kümelenen firari arı kolonisi heyecan yarattı. Sahipsiz arı kolonisini gören vatandaşlar, arıları tekrar kovana yerleştirdi.

YEREL - 10-07-2022 13:31

Kovandan firar eden arı kolonisi söğüt ağacına yuvalandı

Bingöl'de, oğul veren bir kovandan kaçtığı tahmin edilen arı kolonisi (bars), merkeze bağlı Göltepesi köyü Havsel mezrasında bir söğüt ağacına kondu.

Koloniyi gören vatandaşlar, kısa süreliğine panik ve heyecan yaşadı.

Haberi duyan arıcı Remzi Buldağ, olay yerine gelerek, firari arılara müdahale etti. Söğüt ağacına üzüm salkımı oluşturan bal arıları, daldan silkeleyerej boş kovana aktaran Buldağ, bu yıl buldğu ikinci firari koloni olduğunu söyledi.

Arıcılar arasında, eğer sahibi beli değilse firari koloniyi bulanın olduğunu aktaran Buldağ, "Arkadaşlar haber verdi. Ağaçta arı var diye. Bende boş bir kovan alıp geldim. Ağaca çıkarak arıları kolay bir şekilde önce bir kovaya doldurdum ardından getirip boş kovana aktardım. Geçen hafta bizim iş yerinin önüne de bir koloni gelmişti. Arların kimseye zarar vermemesi ve zarar görmemes, için boş kovana aldım. Bu olay zaman bahar döneminde yaşanıyor. Genç arılar kovana alışmayınca bulunduğu yeri terk ediyor." ifadelerini kullandı.

Haber: Cihat Çelik

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı

Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı

29-02-2024 - YEREL

Tarımdan köylülere basınçlı sulama eğitimi

Tarımdan köylülere basınçlı sulama eğitimi

30-01-2024 - YEREL