Kiğı Darköprü Camisi törenle ibadete açıldı

İş insanı Turan Durmuşoğlu tarafından Kiğı ilçesine bağlı Darköprü köyünde anne ve babası adına yaptırılan cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Caminin açılışına Bingöl Valisi Kadir Ekinci ve çok sayıda davetli katıldı.

YEREL - 07-07-2022 14:24

Kiğı Darköprü Camisi törenle ibadete açıldı

İş insanıTuran Durmuşoğlu tarafından Kiğı Darköprü (Hurs) köyünde yaptırılan Menekşe-Hüseyin Durmuşoğlu Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Darköptü köyünde düzenlenen açılış törenine, Vali Kadir Ekinci, Kiğı Kaymakamı Yücel Erdem, Yayladere Kaymakamı Mustafa Dilekli, İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Albay Gökhan Şahin, İl Müftüsü Mustafa Topal, Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin, Üsküdar Belediye meclis üyesi Asım Özaltun, Kisiad Dernek Başkanı Mehmet Ali Dağıstanlı, iş insanları ve çok sayıda davtli katıldı.

Kur'anı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, caminin hayırlı olması temenisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

"Bu gün hakikaten kalbimizin ışıldadığı, yüzümüzün parıldadığı, mutlu ve mesut olduğumuz bir gün." diyen Vali Ekinci, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Bugün, Kiğı ilçemizin Darköprü köyünde yapımı tamamlanan camimizin açılışını yapacağız inşallah. 
Bizler yeryüzünün dört bir yanındaki camileri Kabe-i Şerif’in birer şubesi olarak görüyoruz.
Medeniyetimizin en önemli simgelerinden olan camilerimiz, milletimizin yerleştiği coğrafyalara vurduğu ölümsüz mühürleridir. 
Peygamber efendimiz Medine’ye hicret ettiğinde nasıl ilk işi bir mescid inşa etmek olduysa, bizim milletimiz de hamdolsun gittiği yerlerde ilk önce cami inşa ederek hayatı camiden başlayan ve cami etrafında şekillenen bir örnekliğe dönüştürmüştür.
Çünkü bizim için camiler sadece ibadet edilen yerler değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştiği eğitim mekanları, istişare alanlarıdır. Onun için camilerimizi ve fonksiyonlarını ziyadesiyle önemsiyoruz. 
Ben bu vesileyle, rahmetli annesi menekşe hanım ve babası Hüseyin bey adına camimizi yaptıran iş adamı “Turan Durmuşoğlu”na çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Yine bu vesileyle annemize Allah’tan rahmet, babamıza da sağlık ve afiyet diliyorum."

Hayırsever iş insanı Turan Durmuşoğlu da "Böylesine bir hayır işini nasip ettiği için rabbime ne kadar şükretsem azdır." dedi.

Kiğı Müftüsü Ömer Faruk Uludaş ve İl Müftüsü Mustafa Topal da, yaptıkları konuşmalarda cami yaptırmanın İslam dinindeki önemine ve camilerin fonksiyonlarına değindiler.

Yapılan konuşmalarından ardından caminin açılışı gerçekleştirildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı

Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı

29-02-2024 - YEREL

Tarımdan köylülere basınçlı sulama eğitimi

Tarımdan köylülere basınçlı sulama eğitimi

30-01-2024 - YEREL