Genç'teki tarihi "kaleler" turizme kazandırılacak

Genç Belediyesi’nin talebi üzerine ilçeye gelen Elazığ Kültür Turizm Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi yetkilileri, Sebeterias ve Kral Kızı kalelerinin mevcut durumları hakkında rapor hazırladı. Arkeolojik çalışmalar için Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne müracaat edildi

KÜLTÜR - SANAT - 12-07-2021 21:07

Genç'teki tarihi

Genç ilçesinin gelişip güzelleşmesi adına her alanda çalışmalarını aralıksız sürdüren Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik ve ekibi, ilçenin kültürel ve turizm alanında da söz sahibi olması içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Genç Belediyesi’nin talebi üzerine ilçeye incelemeye gelen Elazığ Kültür Turizm Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi yetkilileri, Sebeterias Kalesi ile Kral Kızı Kalelsi'nin mevcut durumları hakkında inceleme ve gözlemlerinin ardından hazırladıkları raporları, Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne gönderdi.

Birinci  derece sit ve arkeoloji alanı olarak 2011 yılında tescil edilen söz konusu alanlar, uygun bulunması halinde gerekli izinler alındıktan sonra bakım ve onarım çalışmaları yapılarak ilçenin tarihine kazandırılmış olacak.

Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, gazetecişere yaptığı açıklamada, belediye olarak, ilçenin tarihi ve kültürünü diğer alanlar kadar önemsediklerinisöyledi.

Genç’in hak ettiği konuma gelinceye kadar çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini vurgulayan Dirik, şunları kaydetti:

"İlçemizin tarihi ve kültürü, ilçenin alt yapısı, üstyapısı kadar önemsediğimiz bir konu. Tabi konunun sorumluluk alanları bize bağlı olmadığı için böylesi çalışmaları gerçekleştirmek için bir çok izin ve bu izinlere bağlı çalışmaların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bizlerde ilçemizin tarihi değerlerini koruyup yaşatma adına ilgili bakanlık birimlerinin çatısı altında olan kurumlara taleplerimizi ilettik. Bu kurumlardan ekipler gelip gerekli inceleme ve çalışmalarını gerçekleştirip, bağlı bulundukları birimlere aktardı. Bizlerde çalışmaların her aşamasını takip nihayete erdirinceye kadar girişimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Haber: Ahmet Sayılır

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöllü minik öğrencilere 'Nasrettin Hoca' ödülü

Bingöllü minik öğrencilere 'Nasrettin Hoca' ödülü

13-12-2023 - KÜLTÜR - SANAT

Yönetmen Korkutata, yazdığı

Yönetmen Korkutata, yazdığı "Tayyip Dede" şarkısına klip çekti

12-12-2023 - KÜLTÜR - SANAT