Gençli gençler, depremzedelerin yaralarını sarıyor

Bingöl'ün Genç ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Genç İçin Bir Saat Derneği gönüllüleri, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgeye giderek, gerek arama kurtarma gerekse insanı yardım çalışmalarını yürüttü. Halen deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren gönüllü gençler, depremden etkilenen çocuklara yönelik de programlar düzenliyor.

GÜNCEL - 28-02-2023 18:51

Gençli gençler, depremzedelerin yaralarını sarıyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Genç İçin Bir Saat Derneği, AFAD koordinasyonunda gerek arama kurtarma gerekse de insani yardım olmak üzere bölgede birçok faaliyette bulundu.

Genç İçin Bir Saat Derneği Başkanı Anıl Korkut, yardımlara ilişkin yaptığı yapılan açıklamada, depremin hemen ardından bölgede başlattıkları insani yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

 AFAD koordinasyonunda 21 pikap 1 kamyon yardım malzemesi ve 160’ı deprem, 90’ı da koordinasyon merkezinde olmak üzere 250 kişilik ekiple çalışma yürüttüklerini ifade eden Korkut, şunları kaydetti:

"160 kişilik ekibimizde arama kurtarma çalışmalarına katıldı. 90 arkadaşımızda koordinasyon merkezinde teyakkuz halindeydi. İlçemize gelen ailelerimize de Genç Kaymakamlığı ve Genç Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Evlere yerleştirilen ailelerimizin tespitini yaparken yurtta yerleştirilen ailelerin çocuklarına da çeşitli gösteriler yapıp acılarını unutturmaya çalışıyoruz. Son olarak ‘Oyuncağın Umudum Olsun’ kampanyası düzenleyerek Adıyaman’a gittik. Evlerine giremedikleri için bölgede kurulan çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzede ailelerin çocuklarına, yaşadıkları acıları unutturabilmek ve yalnız olmadıklarını hissettirebilmek için çeşitli hediyeler götürdük. Bizleri karşılarında görünce çok mutlu oldular, duygulananlar oldu. Belki acılarını dindiremedik ama üzüntülerine ortak olduk. Bu zor günleri birlikte aşabileceğimizi hissettirdik. Derneğimiz olarak Aydın Tutkal Kütüphanemizde ayırdığımız kitaplardan deprem bölgesindeki gezici kütüphanelere de bağışta bulunacağız. Süreci bitirmedik peyderpey çalışmalarımızı sürdürüp yaralarımızı birlikte saracağız. Destekte bulunan başta Genç İlçe Kaymakamımız Sayın Yusuf Kaptanoğlu, Belediye Başkanımız Mehmet Zeki Dirik, yurtiçi ve yurtdışındaki bağışçılarımız olmak üzere herkese gönülden teşekkür ederiz.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöl'de 18 kilo 500 gram esrar ele geçirildi

Bingöl'de 18 kilo 500 gram esrar ele geçirildi

27-03-2024 - GÜNCEL

Doç. Dr. Akyüz'den siyasetçilere politika tavsiyeleri: Yeşil Siyasetin Manifestosu

Doç. Dr. Akyüz'den siyasetçilere politika tavsiyeleri: Yeşil Siyasetin Manifestosu

26-03-2024 - GÜNCEL