Bingöl'de depremzedelere yönelik çalışmalar devam ediyor

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Bingöl'e yerleştirilen 5 bin 680 kişiye yönelik çalışma yürütülürken, Malatya’da depremden etkilenen vatandaşları için ise 150 personel ve 29 araç görevlendirildi.

GÜNCEL - 27-04-2023 18:39

Bingöl'de depremzedelere yönelik çalışmalar devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli 06.02.2023 tarihinde meydana gelen afet sonrası Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kentte yerleştirilen vatandaşlara ve depremden etkilenen illere hizmet verilmeye devam ediliyor.

Kurumdan yapılan açıklamada, deprem sonrası Bingöl'e, 5 bin 680 kişiden oluşan 1603 ailenin yerleştirildiği belirtildi.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri tarafından kente göç eden ailelerin adreslerinde ziyaret edilerek, ailelerin fiziksel ve psikolojik ihtiyaçların tespitinin sağlandığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bu kapsamda tespit edilen giyim, battaniye, gıda, hijyen seti, oyuncak, kırtasiye, ev eşyaları, kira desteği ve nakdi yardım gibi ihtiyaçlar ilgili kurumlar ve STK’lar ile işbirliği içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya çalışılmıştır. Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün hizmetleri kapsamında 18 yaş altı çocukları bulunan 236 aile, Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetine yönlendirilmiş ve ailelere 1.944.640 TL tutarında ödeme gerçekleştirilmiştir. İlimize göç edip barınma ihtiyacı olan ve bu nedenle toplu yaşam alanına yerleştirilmiş olan 225 vatandaşa Psiko-sosyal Destek Hizmeti kapsamında, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda, meslek elemanları işbirliğinde Psikolojik İlk Yardım, Bireysel Görüşme, Grup Çalışmaları, Çocuk Oyun Çalışmaları ve aktiviteleri gibi hizmetler sunulmaya devam etmektedir. Afet sonrası depremden etkilenen 21 yetişkin ve 7 çocuğa Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından; 5 yetişkin ve 7 çocuğa da Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Özel Aile Danışmanlık Merkezi tarafından bireysel görüşme hizmeti sunulmuştur.
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, afet sonrası destek ortağı olduğu Malatya iline düzenli aralıklarla personel görevlendirmektedir. Bu kapsamda Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından belirli periyotlarla Malatya’da depremden etkilenen vatandaşlarımız için 150 personel ve 29 araç görevlendirilmiştir. Aynı zamanda Afet Bölgesinde Arama Kurtarma Biriminde çalışan personellere yönelik psiko-sosyal destek hizmeti vermek maksadıyla Müdürlüğümüzce grup çalışması yapılmıştır. Ayrıca Malatya’da yatılı olarak hizmet alan 17 kişinin nakli ilimize gerçekleştirilmiş olup çalışmalarımız devam etmektedir."

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Müdürü Aydın Polat ise "Depremin ilk gününden itibaren Malatya ilinde ve kendi ilimizde misafir ettiğimiz vatandaşlarımız için uzman ekiplerimiz ile Psiko-Sosyal destek hizmeti vermekteyiz. İlimizde misafir ettiğimiz vatandaşlarımızla bireysel görüşmeler yaparak deprem korkularını yenmeye çalışmaktayız. Vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak boynumuzun borcu olduğunu kabul ederek bu kapsamda çözümler üretmekteyiz. Bu duygu ve düşünceyle böyle acı bir felaketin ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yakınlarına sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöl'de 18 kilo 500 gram esrar ele geçirildi

Bingöl'de 18 kilo 500 gram esrar ele geçirildi

27-03-2024 - GÜNCEL

Doç. Dr. Akyüz'den siyasetçilere politika tavsiyeleri: Yeşil Siyasetin Manifestosu

Doç. Dr. Akyüz'den siyasetçilere politika tavsiyeleri: Yeşil Siyasetin Manifestosu

26-03-2024 - GÜNCEL