Bingöl Üniversitesinde mezuniyet coşkusu

Bingöl Üniversitesi, 2022-2023 akademik yılında mezun olacak öğrenciler için tören düzenledi. Üniversitede gerçekleştirilen törene katılan öğrenciler, kep fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.

EĞİTİM - 08-06-2023 18:56

Bingöl Üniversitesinde mezuniyet coşkusu

Bingöl Üniversitesi, 2022-2023 akademik yılının sona ermesi dolayısıyla mezuniyet töreni düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi yerleşkesindeki Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Fakülte Dekanları, Müdürler, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Çapak, yeni bir akademik yılını geride bırakmanın sevinç ve hüznünü yaşadıklarını söyledi.

Konuşmasında mezun öğrencilere seslenen Prof. Çapak, “Sizleri, aileleriniz bizlere teslim ettiği günden bu yana hocalarınız ile sizlere yardımcı olmaya çalıştık. Bugünden sonra sizleri, ailelerinize tekrardan teslim ediyoruz. Henüz işin başındasınız, sorumluluklarınız daha fazla olacaktır. Kiminiz akademisyen, kiminiz öğretmen olacaksınız. Sizler topluma direk etki eden, yönlendiren, aydınlatan bireylersiniz. Toplum içerisinde sorumluluklarımız var. Kendi başımıza bir köşeye çekilip hayatımızı devam ettiremeyiz, sizlerin topluma yardımcı olmanız gerekiyor. Yaşantımızla, faaliyetlerimizle ve eğitimimizle bu sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin. Bundan sonraki süreçte mutlu ve huzurlu bir hayat sizlerin olsun. Her birininiz önce kendiniz için, sonra aileniz ve insanlık için faydalı birer birey olmanızı temenni ediyorum.

Umarım her biriniz, geleceğinize emin adımlarla yürür ve başarılı bir hayat sürersiniz. Her şey gönlünüzce olsun.” şeklinde konuştu.

Programlarda üniversitemiz lisans ve ön lisans birincileri öğrenciler adına birer konuşma yaparken, dereceye giren öğrencilere plaket, başarı belgesi ve hediye takdim edildi. Mezuniyet programları, öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ve hatıra fotoğrafları çektirmesi ile sona erdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

03-01-2024 - EĞİTİM

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

26-12-2023 - EĞİTİM