Berdibek, TBMM'ye kaydını yaparken Bingöl balını tanıttı

TBMM renkli simalarından AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, 28. Yasama Dönemi için geldiği mecliste aydını yaparken, çalışanlara ve gazetecilere Bingöl Balı ve Bingöl Kavurması ikram etti. Berdibek, Bingöl Balının tanıtıma ihtiyacı olmadığını belirterek, yüksek rakımlı yaylalarda üretilen Bingöl balının kalitesiyle bilindiğini söyledi.

SİYASET - 01-06-2023 17:49

Berdibek, TBMM'ye kaydını yaparken Bingöl balını tanıttı

TBMM 28. Yasama Dönemi için meclise gelen milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor.

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, beraberinde Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik ve Ilıcalar Belediye Başkanı ile TBMM'ne geldi. Berdibek, burada kaydını yaptırdıktan sonra yanında getirdiği Bingöl balı ve tescilli Bingöl kavurmasını meclis çalışanları ve gazetecilere ikram etti.

Gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Berdibek, gazetecilerin balın fiyatını sorması üzerine “Kilosu baldan bala değişir. Bu kaliteli baldır, artık rakam vermeyelim.” diye konuştu.

Berdibek, yüksek rakımlı yaylardan üretilen Bingöl balının dünyada birinci çıktığını hatırlatarak, "Burada bizim ortaya koyduğumuz bir bal tanıtım etkinliği değildir. Tanıtım noktasında ben istedğim kadar bunu söyleyeyim Bingöl balının bir analizi var. Dünyada yapılan tahlillerde Bingöl balı dünya birincisi çıkıyor. Bingöl balının kalitesi ortadadır. Varto'yu da kenara atmayalım komşumuzdur." diye konuştu.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

10-01-2024 - SİYASET

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

07-01-2024 - SİYASET