GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-03-2023 17:53

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mehmet Akif Ersoy'un milletin hislerine tercüman olarak İstiklal Mücadelesini ölümsüzleştirdiğini belirtti.

 İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Ekinci'nin mesajı şöyle:

"Aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesi verdiği dönemlerde kadim değerlere bağlılık inancını ve iman gücünü, milli birlik ve beraberlik idealini, vatan sevgisini ve zafere olan inancı en veciz biçimde ortaya koyan İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yılını idrak ediyoruz.

Mehmet Akif Ersoy, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet tutkusunu, onu güçlü kılan inanç ve değerlerini ifade ettiği millî marşımızı Taceddin Dergâhı’nın küçük bir odasında yazarken milletin hislerine tercüman olmuş ve İstiklal Mücadelesi’ni ölümsüzleştirmiştir.

Mehmet Akif, sadece bir şair ya da sanatçı değil birçok yönden örnek alınabilecek değerli bir şahsiyettir. Mütevazı, merhametli, vakur kişiliğiyle örnek alınabilecek, sahici ve samimi tabiatı ile tam bir karakter abidesi , vatanını ve milletini seven bir münevver olmasının yanında bizzat içinde yer aldığı millî mücadelede yaşanan zorlukları da çok iyi bilen ve bu zorlukların doğuracağı sonuçları görüp aşmanın yollarını gösteren bir mütefekkirdir.

Aklın, ahlakın ve adanmışlığın adamı Mehmet Akif, dün olduğu gibi bugün de milletimizin istikbalini aydınlatmaya ve yol göstermeye devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; “O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır.” sözleriyle hakikat aşığı milletimize hediye ettiği İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u ve bir hilal uğruna kendini feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şâd olsun!"

AdminAdmin