GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-03-2023 12:47

Bingöl Cezaevi deprem riskine karşı boşaltıldı

Bingöl merkez Simani Mahallesi’nde bulunan ve 1992 yılında hizmete açılan Bingöl M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Kahramanmaraş merkezli depremlerinde hasar gördü. Yapılan hasar tespit çalışmalarında riskli bulunan cezaevi boşaltıldı. Cezaevinde bulunan 72 tutuklu ve 191 hükümlü çevre illerdeki cezaevlerine gönderildi.

Bingöl Cezaevi deprem riskine karşı boşaltıldı

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7,  7.6 büyüklüğündeki depremlerin  11 ilde ağır yıkımlara neden olduğunu hatırlattı.

Söz konusu depremlerin Bingöl’de de hissedildiğinden deprem kuşağında yer alan tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de deprem felaketine karşı önleyici tedbirlerin alınmasının zorunluluk haline geldiğini ifade eden Başsavcı Uslu, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

“Zira, Bingöl ilinin Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hatlarının kesişim noktasında bulunması, deprem uzmanlarının bölgeye dikkat çekmesi ve bölgenin jeolojik yapısı bir bütün olarak değerlendirildiğinde olası bir depreme hazırlıklı olunması gerekmektedir. Bu nedenle, bizzat Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ın talimatları ile Adalet Bakanlığına bağlı tüm kamu kurum ve kuruluş binalarının olası bir depreme dayanıklılığı açısından genel değerlendirilmelerini temin amacıyla çalışma başlatılmış olup, Bingöl M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yetkili mercilere derhal inceleme yaptırılmıştır. Yapılan değerlendirmede, 1992 yılında hizmete giren, 500 kişi kapasiteli Bingöl M Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumu hizmet binasının, can ve mal güvenliğini temin amacıyla boşaltılmasının uygun olduğu kanaatine varılmıştır.
 Adalet Bakanımızın talimatı ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri  Genel Müdürlüğünce alınan bu Kararda, Ceza infaz Kurumumuzda bulunan tüm vatandaşlarımızı güvenliği ön planda tutulmuş olup, bu kapsamda Bingöl M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda bulunan 72 tutuklu ve 191 hükümlü 09/03/2023 tarihi itibariyle kapasite/müsaittik durumuna göre yakın çevre illerde bulunan cezaevlerine sevk edilmiştir.
Bu vesile ile, ülkemizde yaşanan bu ağır deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve depremzede vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”
 

AdminAdmin