Vali Usta: Vergi kalkınmanın güvencesidir

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, her yıl şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, İl Defterdarı Veysel Uçur ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Vali Usta, verginin önemine işaret ederek, “Vergi, kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve ekonomik kalkınmanın güvencesidir" dedi.

GÜNCEL - 26-02-2025 13:24

Her yıl şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası kapsamında vergi bilincinin; çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çeşitli tanıtım ve bilgilendirme etkinlikleriyle kutlanıyor.

Bu kapsamda, Bingöl İl Defterdarı Veysel Uçur ve beraberindeki heyet, Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta’yı makamında ziyaret etti.

Vali Usta, vergi bilincinin arttırılması sebebiyle Türkiye genelinde her yıl 24 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası kapsamındaki etkinlikler ve kurumun çalışmaları ile ilgili İl Defterdarı Uçur’dan bilgi aldı.

İl Defterdarı Veysel Uçur ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür eden Vali Usta, “Vergi, kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve ekonomik kalkınmanın güvencesidir" dedi.

Güçlü bir ekonomi için vergi bilincinin artırılmasının önemini vurgulayan Vali Usta, "Tüm vergi dairesi çalışanlarının ‘Vergi Haftası’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

Günün Diğer Haberleri