Vali Güner Orbay Ortaokulu'nda İlk Yardım Haftası kutlandı

Türkiye'de ani can kayıplarının önlenmesi, hayat kurtarılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla mayıs ayının ilk haftası İlk Yardım Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Bingöl Merkez Vali Güner Orbay Ortaokulu'nda etkinlik düzenlendi.

GÜNCEL - 30-04-2024 16:06

Bingöl Merkez Vali Güner Orbay Ortaokulu'nda İlk Yardım Haftası etkinliği düzenlendi.

Türkiye'de ani can kayıplarının önlenmesi, hayat kurtarılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla her yıl mayıs ayının ilk haftasında İlk Yardım Haftası olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda Vali Güner Orbay Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte, Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığından gelen uzmanlar tarafından öğrencilere insan modeli üzerinden ilk yardım eğitimi verildi.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığından gelen ilk yardım uzmanı Hamiyet Boğatemur, eğitimle ilgili "Öğrencilerimize ilk yardım haftası kapsamında seminer verdik. Öğrencilerin ilgiyle ve dikkatle semineri sonuna kadar takip etmesi bizi ayrıca memnun etmiştir. Bu tarz programları yaygınlaştırmak için  il genelinde seminerler veriyoruz. İlk yardım hayat kurtarır diyoruz. Programı oluşturulmasında ve bizleri ağırlayan okul idaresine ve kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Ömer Arslan ise şunları kaydetti:

"Hafta boyunca okulumuz İş Sağlığı ve Güvenliği,Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulübü öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve haftanın anlam ile önemini içeren bir dizi faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Bunlardan en önemlisi İl Sağlık Müdürlüğünce okulumuza gelen işin uzmanları tarafından öğrencilerimize seminer verilmesiydi.
 İlk yardım herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan geçici ve ilaçsız uygulamalardır. Programı tertipleyen öğretmenlerimize ve Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığınca gelen uzmanlara çok çok teşekkür ederim." 

Günün Diğer Haberleri