Oyunlarla okul bahçesini süslediler

Bingöl merkez Göltepesi Köyü İlk ve Ortaokulunda görevli öğretmenler, okul bahçesinde geleneksel oyunları çizerek, öğrencilerin teneffüs sırasında daha güzel ortamda dinlenmeleri sağlanıyor. Görsel Sanatlar Öğretmeni Beyhan Korkulutaş koordinesinde çizilen ve boyanan okul bahçesi, hem öğrenciler için oyun alanları oluştu hem de okul bahçesi güzel bir görünüme kavuştu.

GÜNCEL - 01-05-2024 10:10

Bingöl'de geleneksel oyunları çizip boyadıkları köy okulunun bahçesini öğrenciler için eğşenceli hale getirdileri.

Bingöl merkez Göltepesi Köyü İlk ve Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Beyhan Korkulutaş ve öğretmen arkadaşları, görev yaptıkları okulun bahçesine geleneksel oyunları çizerek, boyalarla renklendirleri.

Bahçenin zeminine çizilen seksek oyunu, mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, köşe kapmaca, haydi zıpla, benim kopyam gibi oyunlar, okul bahçesine renk kattı.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Beyhan Korkulutaş, geleneksel çocuk oyunlarıyla hem okul bahçelerini renklendirklerini hem çocukların eğlenmesine hem de geleneksel kültürün yaşatılmasına katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin, oyunlarla renklenen okul bahçesini çok sevdiğini ve bundan mutluluk duyduğunu ifade eden Korkulutaş, "Amacımız geleneksel çocuk oyunları unutulmasın. Çocuklar tenefüste vakitlerini daha kaliteli geçirsin diye okul bahçesine çeşitli oyunları çizdik." dedi.

Günün Diğer Haberleri