Bingöl’de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Bingöl’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törenin ardından protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazileri dernek binasında ziyaret etti.

YEREL - 19-09-2026 11:57

BİNGÖL (BİNHA) - Bingöl’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na kurum çelenklerinin sunulmasıyla başlayan program, İstiklal Marşı’nın okunması ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

Törende, vatanın bağımsızlığı ve milletin birlik ve beraberliği uğruna fedakârlık gösteren gazilerin önemi vurgulandı.

Protokol üyelerinden şehit aileleri ve gazilere ziyaret

Törenin ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri, Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği’ni ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette kahraman gaziler ve şehit aileleriyle bir araya gelen protokol üyeleri, şehit yakınları ve gazilerle sohbet ederek günlerini kutladı.

Program, gazilere ve şehit ailelerine gösterilen vefa ve minnet mesajlarıyla sona erdi.

Günün Diğer Haberleri