BİNGÖL (BİNHA) - Bingöl Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yönetim yapısı değişti. 23 Ekim’de yapılan olağan genel kurulun ardından oluşturulan yeni yönetim kurulunda Halim Asilkan başkanlığa, Yakup Karagöz ise başkan vekilliğine seçildi.
Genel kurulun ardından ilk toplantısını 26 Ekim’de gerçekleştiren yeni yönetim kurulu, görev dağılımını yaptı. Yapılan seçimle Halim Asilkan Bingöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı, Yakup Karagöz de başkan vekili oldu.
Sanayide yeni dönemin öncelikleri
Yeni yönetim döneminde sanayi altyapısının güçlendirilmesi, üretim kapasitesinin artırılması ve yatırım olanaklarının geliştirilmesi hedefleniyor. OSB’nin genişleme alanındaki çalışmaların tamamlanması ve mevcut altyapının modernizasyonu da öncelikli başlıklar arasında yer alıyor.
Sanayicilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirilmesi, enerji ve ulaşım imkânlarının iyileştirilmesi ve çevreye duyarlı üretimin desteklenmesi de yeni dönemin hedefleri arasında bulunuyor.
Bingöl OSB’nin gelişiminin kentte üretim ve istihdamın yanı sıra ticari ve ekonomik hareketliliğe de katkı sağlaması bekleniyor. Bu kapsamda kamu kurumları, yerel paydaşlar ve sanayiciler arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.